- 2 eetl. ongezouten boter
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 1 flinke teen knoflook, fijngeperst
- 2 eetl. gehakte verse of 1,5 theel. gedroogde dragon
- 1/2 theel. piment
- 1/2 theel. suiker
- 1,5 liter ontvette kippenbouillon
- 1350 gr. rijpe tomaten, geschild en in stukken
- 1 eetl. tomatenpuree
- 1 eetl. fijngeraspte sinaasappelschil
- 2,5 dl. creme fraiche of slagroom
- 2 eetl. verse bieslook
Smelt de boter op vrij laag vuur. Fruit de ui 10 minuten. Voeg knoflook, dragon, piment en suiker toe en fruit het geheel al roerend 1 minuut. Voeg bouillon, tomaten en tomatenpuree toe. Breng aan de kook. Zet het vuur middelhoog, dek de pan half af met het deksel en laat 30 min. doorkoken. Roer op het laatst de sinaasappelschil erdoor. Pureer de afgekoelde soep en zeef de soep. Roer de room erdoor en warm op laag vuur op zonder te laten koken. Bestrooi met bieslook voor het opdienen.
Bron: USA kookboek