- 6 rijpe romatomaten, in blokjes van 1 cm
- 1 komkommer, in blokjes van 1 cm
- 1 rode paprika, in blokjes van 1 cm
- 5 bosuien, in dunne ringetjes
- 15 gr. koriander, grofgesneden
- 2 eetl. citroensap
- 3 eetl. olijfolie
- 200 gr. feta, in blokjes
- 4 eetl. tahin (dun genoeg om te schenken)
- 2 theel. za'atar
- zout
Leg de tomatenblokjes in een zeef die je op een kom hebt gezet. Laat ze 20 min. staan zodat er wat sap uit kan lekken. Doe de tomaten in een kom en voeg komkommer, paprika, bosui, koriander, citroensap, olijfolie en 1/2 theel. zout toe. Meng alles door elkaar. Voeg feta toe en meng nog even losjes. Giet de tahin over de salade en bestrooi met za'atar en wat zout.
Bron: Simpel, Ottolenghi