- 20 loempiavellen / filodeeg (ontdooid onder natte theedoek)
- 100 gr. wortel, geraspt
- 100 gr. prei, in dunne ringetjes
- 75 gr. witte kool, fijngesneden (of chinese kool/spitskool)
- 75 gr. taugé
- 50 gr. glasnoedels
- 1/2 blokje groentebouillon
- 2 eetl. ketjap manis
- 1 eetl. gembersiroop
- 1 eetl. sojasaus
- evt. wat rode peper of sambal/oestersaus/vissaus
- evt. knoflook/gember/pinda's/roerei
Neem een vel en leg de punt naar je toe.
Verdeel hierover ongeveer 1½ eetlepel van de vulling en vouw de punt naar binnen, rol tot halverwege op en vouw dan de zijkanten naar binnen. Rol verder en smeer op het puntje een beetje van het bloem/ water mengsel (1 eetl. bloem met beetje water). Herhaal dit tot alle loempiavellen op zijn.
Dek de loempiavellen af met plasticfolie en vries deze indien gewenst in.
De loempia's bak je 10 min. in een oven van 200 graden. Serveer met chilisaus!
Lekker bij nasi, komkommersalade, atjar, koolsalade
Bron: samenraapsel diverse recepten
Koolsalade: Meng reepjes witte kool met wortelreepjes. Maak een dressing van 3 eetl. limoensap, 1 eetl. bruine basterdsuiker, 3 eetl. vissaus en wat zwarte peper. Laat minimaal 1 uur intrekken. Roer er dan nog wat rode peper, munt en pinda's doorheen.