Pagina's

dinsdag 19 december 2023

Vietnamese loempia's - vegetarisch


  • 20 loempiavellen / filodeeg (ontdooid onder natte theedoek)
  • 100 gr. wortel, geraspt
  • 100 gr. prei, in dunne ringetjes
  • 75 gr. witte kool, fijngesneden (of chinese kool/spitskool)
  • 75 gr. taugé
  • 50 gr. glasnoedels
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. sojasaus
  • evt. wat rode peper of sambal/oestersaus/vissaus
  • evt. knoflook/gember/pinda's/roerei

Week de glasnoedels enkele minuten in warm water, laat ze uitlekken en snij ze in grove stukken. Doe een beetje olie in de wok, voeg wortel en kool toe en bak dit kort tot ze iets zachter beginnen te worden. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg naar smaak peper toe. Voeg dan de prei toe, even meebakken en op smaak brengen met ketjap, gembersiroop en sojasaus en peper. Voeg de glasnoedels en de taugé als laatste toe. De taugé mag een beetje knapperig blijven. Laat de vulling volledig afkoelen!! Daarna gaan we de loempia's vouwen. 

Neem een vel en leg de punt naar je toe. Verdeel hierover ongeveer 1½ eetlepel van de vulling en vouw de punt naar binnen, rol tot halverwege op en vouw dan de zijkanten naar binnen. Rol verder en smeer op het puntje een beetje van het bloem/ water mengsel (1 eetl. bloem met beetje water). Herhaal dit tot alle loempiavellen op zijn. Dek de loempiavellen af met plasticfolie en vries deze indien gewenst in. De loempia's bak je 10 min. in een oven van 200 graden.  Serveer met chilisaus!

Lekker bij nasi, komkommersalade, atjar, koolsalade

Bron: samenraapsel diverse recepten

Koolsalade: Meng reepjes witte kool met wortelreepjes. Maak een dressing van 3 eetl. limoensap, 1 eetl. bruine basterdsuiker, 3 eetl. vissaus en wat zwarte peper. Laat minimaal 1 uur intrekken. Roer er dan nog wat rode peper, munt en pinda's doorheen. 

Populaire recepten