Pagina's

dinsdag 5 december 2023

Gevulde speculaas














Voor 20 stukken

Amandelspijs:
  • 200 gr. amandelmeel
  • 80 ml. honing
  • 2 theel. citroensap
  • 1 ei

Speculaas:
  • 200 gr. amandelmeel
  • 50 gr. kastanjemeel
  • 75 gr. arrowroot
  • 150 gr. kokosbloesemsuiker
  • 20 gr. speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 120 ml. kokosolie, vloeibaar
  • 60 ml. kokosmelk
  • 2 eieren
  • geblancheerde amandelen

Verwarm de oven voor op 160 graden. Roer alle amandelspijs-ingrediënten in een kom tot een dik mengsel. Meng voor de speculaas de beide melen met de arrowroot, de kokosbloesemsuiker, kruiden en zout in een kom. Voeg daarna de kokosolie, de kokosmelk en de eieren toe en roer goed door. Schep de helft van het speculaasmengsel in een ingevette, vierkante bakvorm (20 cm) en druk aan met natte handen. Vorm een dunne plak van de amandelspijs en leg op de speculaaslaag. Dek daarna af met het overgebleven speculaasdeeg. Leg er geblancheerde amandelen op ter decoratie. Bak de gevulde speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

Bron: https://www.ekoplaza.nl/recepten/gevulde-speculaas-van-kastanjemeel

Populaire recepten