- 200 gr. taugé
- 2 eetl. olie
- 300 gr. rundergehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1,5 theel. sambal oelek
- 1 dl. vleesfond, uit potje
- 2 eetl. ketjap manis
- zout en peper
- 3 bosuitjes, gesnipperd
- 1 eetl. fijngehakte verse koriander
- 3 eetl. seroendeng
- 1 hardgekookt ei, in plakjes
Spoel de taugé enkele malen in ruim koud water en laat in een vergiet uitlekken. Schenk er heel langzaam tenminste 2 liter kokend water over en laat opnieuw uitlekken.
Verhit de olie in een wok en voeg het gehakt in delen toe. Laat op middelhoog vuur onder voortdurend omscheppen bakken tot het bruin is. Voeg knoflook en sambal toe en voeg na 1 minuut vleesfond, 1,5 dl. water en ketjap toe. Breng alles aan de kook. Voeg peper en zout toe. Laat 7-8 min. zachtjes sudderen. Spreid de taugé over de bodem van een voorverwarmde schaal. Schep het gerecht erop en strooi er bosuitjes, koriander en seroendeng over. Schik de plakjes ei erop.
Eigen idee: gebruik kipgehakt en voeg reepjes wortel, peultjes en noten toe aan het wokmengsel.