- 1,8 kg pompoen
- 60 gr. boter, in stukjes
- 3 eetl. gele basterdsuiker
- snufje gemberpoeder
- snufje gemalen foelie
- snufje nootmuskaat
- snufje cayennepeper
- snufje zout
- 3 eetl. creme fraiche
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de pompoen in parten en leg deze met de schil naar beneden in een ovenschaal. Leg er alufolie over en stoof de pompoen gaar in 1,5 uur in de oven op 180 graden. Verwijder de schil zodra je de pompoen kunt aanpakken. Doe het vruchtvlees in een kom en schep het om met boter, suiker, specerijen en zout. Pureer het mengsel tot een gladde puree en schep de creme fraiche erdoor. Proef en voeg naar wens een snufje van het een of ander toe.
Je kunt de puree invriezen.
Voor het opwarmen: schep de puree in een ovenvaste schaal en zet deze afgedekt 15-20 min. in de oven. Lekker bij wild, varkensvlees en gebraden kip.
Bron: USA Kookboek - Sheila Lukins