Pagina's

vrijdag 15 december 2023

Rode linzensoep met zoete aardappel

















  • 750 gr. zoete aardappels, geschild, in stukjes van 2 cm
  • 2 rode uien, gepeld, in halve maantjes van 2 cm dik
  • 1/2 eetl. komijnzaad
  • 1 theel. ketoembar / gemalen koriander
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes
  • 1/2 bosje koriander, steeltjes fijngesneden
  • 125 gr. rode linzen
  • 1 liter hete groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 citroen
  • geroosterde geraspte kokos (of kokosvlokken)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de aardappel en ui in een braadslee. Bestrooi met komijn, ketoembar en een snuf zout en peper. Wat olie erover en door elkaar scheppen. Bak 40-45 min. in de oven. Zet intussen een grote pan op laag tot middelhoog vuur en schenk er een scheut olie in. Bak knoflook, chili en koriandersteeltjes 1 min. tot ze licht goudkleurig zijn. Voeg de rode linzen toe. Roer en schenk de hete bouillon en kokosmelk erbij. Draai het vuur hoger, breng aan de kook en laat zachtjes 20 min. koken. Schep de groenten als ze klaar zijn voorzichtig door de soep. Voeg de meeste korianderblaadjes toe en pureer de soep met een staafmixer tot-ie romig is, maar nog wel wat textuur heeft. Voeg wat citroensap plus zout en peper naar smaak toe. Serveer de soep heet en strooi er wat koriander over, plus de geroosterde kokos.

Bron: Jamie Magazine

Populaire recepten