Pagina's

donderdag 7 december 2023

Snickermuffins

















Voor 10 stuks:
  • 1 grote banaan (zo rijp mogelijk)
  • 2 eieren
  • 100 ml. plantaardige melk
  • 2 eetl. cacao
  • 1 theel. bakpoeder
  • 125 gr. havermout (of amandelmeel of mengsel van die twee)
  • 10 theel. pindakaas
  • 60 gr. pinda's
  • flinke kneep honing
  • snufje zout
  • scheutje arachideolie

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix met een staafmixer (of in je keukenmachine) de havermout met de banaan, het bakpoeder, een snuf zout, de eieren en de melk zodat het een egale massa wordt. Mix het niet te lang. Voeg de cacao en de honing naar wens toe en meng het even door elkaar. Voeg tenslotte een scheutje arachideolie of neutrale olijfolie toe.

Verdeel over ieder muffinvormpje een lepel van het chocoladebeslag. Doe nu in ieder vormpje een lepeltje pindakaas. Giet vervolgens de rest van het havermoutbeslag over de muffinvormpjes. Garneer de chocolademuffins met wat pinda’s. Bak de havermout muffins in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin en gaar.

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/2015/03/snickers-muffins-van-havermout.html

Populaire recepten