Pagina's

zaterdag 2 december 2023

Gemarineerde kippendijen in tomatensaus










Voor de marinade:

  • 4 kippendijen a 150 gr.
  • 1 sinaasappel, sap geperst
  • 2 eetl. droge sherry
  • 1/2 eetl. honing
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 rood pepertje, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetl. olijfolie
Voor de saus:

  • 25 gr. roomboter
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 2 grote rijpe (vlees)tomaten, in stukjes
  • 1,5 eetl. worcestersaus
  • 100 gr. ricottta
  • 2 eetl. slagroom
  • 1 eetl. droge sherry

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de kippendijen er minimaal 5 uur in marineren. Hoe langer, hoe lekkerder. Verwarm voor de saus de boter op laag tot middelhoog vuur in een ruime koekenpan en bak de uien hierin 15 min. tot ze zacht zijn. Voeg alle andere ingrediënten toe en laat nog 10 min. op middelhoog vuur koken. Pureer de saus glad en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kip met de marinade in de braadslee en leg op elk stuk kip een beetje boter (20 gr. totaal voor de 4 stukken). Bak de kip in 25-30 min. gaar. Serveer de kip met de saus.

Lekker met brood en een gemengde tomatensalade.

Bron: Delicious

Populaire recepten