Pagina's

woensdag 20 december 2023

Oosterse andijviestamppot

  • 1 krop andijvie, in reepjes
  • 750 gr. zoete aardappelen
  • 750 gr. kruimige aardappelen
  • 400 gr. kipfilet, in reepjes
  • 4 eetl ketjap manis
  • 6 lente-uitjes, in ringetjes
  • 100 gr. boemboe ajam paniki

Kook de aardappelen in water met wat zout in 15 min. gaar. Giet af. Bak de kipreepjes op hoog vuur in wat olie goudbruin. Zet het vuur laag en doe de ketjap erbij. Bak nog 5 min. Doe de helft van de lente-ui erbij, schep goed om en breng op smaak met peper en wat zout. Neem de kip uit de pan en houd warm. Doe de boemboe in de pan en roerbak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de lente-ui en de helft van de andijvie toe en roerbak nog 1 min. Pureer de aardappelen samen met het andijviemengsel. Schep de rest van de rauwe andijvie er in gedeelten door.

Voeg eventueel nog wat geroosterde cashewnoten of walnoten toe. 

Boemboe
  • 1 grofgesneden ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 ontpitte rode pepertjes (of 2 theel. sambal)
  • 1/2 eetl. geraspte gember
  • 3 kemiri of ongezouten macadamia noten
  • 1/2 theel. trassie
  • 2 eetl. asemwater of limoensap
  • 1 eetl. grofgehakte serehstengel
Doe alles in de keukenmachine en maal tot een smeuïg geheel.

Bron: Kookboek voor de onstuimige moestuinier

Populaire recepten