Pagina's

maandag 14 augustus 2023

Farfalle met courgette en dille











  • 6 kleine courgettes, in dunne schijfjes
  • zout en zwarte peper
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 30 gr. boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 ml. zure room
  • klein bosje dille, fijngesneden
  • 350 gr. farfalle
  • flink veel geraspte Parmezaanse kaas

Doe de courgettes in een vergiet, bestrooi met wat zout en laat ze uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.

Bak de ui en knoflook 10 min. in de boter en olie op laag vuur zonder ze te laten kleuren. Voeg de courgettes toe en bak 5 min. mee zonder ze te laten kleuren. Voeg de zure room toe en strooi er zout en peper over. Laat de saus even pruttelen, voeg de dille toe en neem de pan direct van het vuur.

Kook intussen de pasta beetgaar in een pan met licht gezouten kokend water. Giet af en schep om met de courgettesaus. Voeg flink wat parmezaanse kaas toe.

Bron: Sarah Raven - Vers uit de tuin

Populaire recepten