- 3 eetl. olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 dunne prei, in ringen
- 2 teentjes knoflook, ragfijn gesneden
- 15 gr. dille
- 1 courgette, in stukken
- 1 flinke venkelknol, in stukken
- 1-1,5 liter groentebouillon
- 125 ml. zure room
- 50 gr. pijnboompitten, geroosterd
Fruit de ui, prei en een snuf zout 10 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg knoflook toe en fruit een half minuutje mee. Voeg de courgette, venkel, grofgehakte dillestelen en 1 liter bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat afgedekt 25 min. zachtjes pruttelen. Pureer de soep grof. Of juist wat gladder, verdunt met nog wat meer bouillon of water. Proef en maak op smaak met peper en zout. Serveer in diepe kommen of borden met een schep zure room, pijnboompitten en dille. Druppel er nog wat olijfolie over.
Bron: Janneke Vreugdenhil, Koolhydraatarme bijbel