Pagina's

dinsdag 1 augustus 2023

Marinades

Tandoorimarinade
  • 200 ml griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theel. komijn / djinten
  • 1 theel. kaneel
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. kurkuma of kerriepoeder

Meng de ingrediënten voor de marinade. 600 gram kip of kabeljauw-blokjes erdoor en vries het in een diepvrieszakje in. Kant-en-klaar voor gebruik.


Indiase kipmarinade

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 eetl. gehakte verse koriander
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1/2 theel. gemalen komijn
  • 150 ml. yoghurt
  • 1 theel. zout

Meng alles tot een marinade en laat de kip minimaal 1 uur marineren. Je kunt de kipblokjes aan de spiesjes rijgen afgewisseld met champignons of kerstomaatjes.


Sinaasappelmarinade
  • 100 ml. tomatenketchup
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 75 ml. olijfolie
  • 50 ml. balsamico-azijn
  • 1 eetl. paprikapoeder (eventueel 1/2 eetl. gerookt)
  • 1 theel. rozemarijn, gehakt

Lekkere marinade voor biefstuk, ribeye, entrecote.


Kerrie-kokosmarinade
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 mango (gepureerd)
  • 2 eetlepels citroensap of limoensap
  • 1 eetlepel kerriepoeder of 1 eetlepel currypasta
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)

Marinade voor 600 gr. vis, kip of kalkoen.


Ahornmosterdmarinade

  • 5 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. dijonmosterd
  • 2 eetl. ahornsiroop
  • 2 eetl. gehakte rozemarijn
  • sap van 1 citroen

Marinade voor kip of vis.

Populaire recepten