- 200 ml griekse yoghurt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theel. komijn / djinten
- 1 theel. kaneel
- 2 theel. paprikapoeder
- 1 theel. kurkuma of kerriepoeder
Meng de ingrediënten voor de marinade. 600 gram kip of kabeljauw-blokjes erdoor en vries het in een diepvrieszakje in. Kant-en-klaar voor gebruik.
Indiase kipmarinade
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm gember, geraspt
- 2 eetl. gehakte verse koriander
- 2 theel. paprikapoeder
- 1/2 theel. gemalen komijn
- 150 ml. yoghurt
- 1 theel. zout
Meng alles tot een marinade en laat de kip minimaal 1 uur marineren. Je kunt de kipblokjes aan de spiesjes rijgen afgewisseld met champignons of kerstomaatjes.
Sinaasappelmarinade
- 100 ml. tomatenketchup
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- rasp en sap van 1 sinaasappel
- 75 ml. olijfolie
- 50 ml. balsamico-azijn
- 1 eetl. paprikapoeder (eventueel 1/2 eetl. gerookt)
- 1 theel. rozemarijn, gehakt
Lekkere marinade voor biefstuk, ribeye, entrecote.
Kerrie-kokosmarinade
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 mango (gepureerd)
- 2 eetlepels citroensap of limoensap
- 1 eetlepel kerriepoeder of 1 eetlepel currypasta
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
Marinade voor 600 gr. vis, kip of kalkoen.
Ahornmosterdmarinade
- 5 eetl. olijfolie
- 4 eetl. dijonmosterd
- 2 eetl. ahornsiroop
- 2 eetl. gehakte rozemarijn
- sap van 1 citroen
Marinade voor kip of vis.