- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eetl. Thaise vissaus
- 1 eetl. suiker
- 2 lente-/bosuitjes, in ringen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel limoenrasp
- 1/2 rode peper, fijngehakt
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1/2 bosje koriander, gehakt
- 2 eetlepels pinda’s, gehakt
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel suiker
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1/2 rode peper, fijngehakt
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels (rijst)azijn
Kneed het gehakt met het ei, 1 eetlepel vissaus, de suiker, bosui, knoflook, limoenrasp en rode peper. Rol kleine balletjes van het mengsel. Verhit de olie en bak hierin de balletjes goudbruin en gaar. Meng intussen de ingrediënten voor de dip. Roer tot de suiker is opgelost. Leg de balletjes op een bord en bestrooi met de koriander en pinda's. Serveer als hapje met de dipsaus.
Of serveer met groenten bij rijst of noedels.
Bron: Boodschappen