- 1 kg. tomaten, gehalveerd
- 2 rode paprika's, in kwarten
- 2 uien, in kwarten
- 8 teentjes knoflook, ongepeld
- 4 eetl. olijfolie
- 600-800 ml. kippenbouillon
- 100 ml. creme fraiche
- 6 eetl. basilicumblaadjes, gesneden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel tomaat, paprika, ui en knoflook over een bakplaat. Bestrooi met zout en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten 1 uur in de oven tot ze goed gekaramelliseerd zijn en hier en daar zwarte randjes vertonen. Pers de knoflook uit de velletjes. Pureer alles met een staafmixer. Doe de puree over in een soeppan en voeg 600 ml. bouillon toe. Breng al roerend aan de kook. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met creme fraiche (of olijfolie) en basilicum.
Bron: Janneke Vreugdenhil, Koolhydraatarme bijbel