Pagina's

zaterdag 26 augustus 2023

Rodepaprikasoep

















  • 6 rode paprika's, in lengte doorgesneden
  • 1 prei, in ringen
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • 3 eetl. ongezouten boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • snufje zout en versgemalen peper
  • 1 theel. suiker
  • 225 gr. aardappelen, in dunne plakjes
  • 1,5 ltr kippenbouillon
  • 1,25 dl. mangosaus
  • 1/2 rijpe avocado, in blokjes ter garnering

Rooster 6 halve paprika's 12-15 min. onder de grill (7,5 cm) tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een plastic zak en laat 10 min. stomen. Verwijder het vel en hak het vruchtvlees in stukjes. Hak de overige 6 halve paprika's ook in stukjes en houd apart.

Verhit boter en olie in een zware soeppan op vrij laag vuur. Voeg prei, ui, zout en peper toe en laat het 10 min. fruiten. Voeg de stukjes niet-geroosterde paprika toe, bestrooi met suiker en stoof 5 min. Voeg dan de geroosterde paprika, aardappel en bouillon toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in een half afgedekte pan 30 min. doorkoken. Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep. Voeg eventueel extra zout en peper toe. Schep de hete soep in borden en garneer met mangosaus en blokjes avocado.

Mangosaus:
Pureer 1 mango met 1,25 dl. zure room, het sap van 1 limoen, wat zout en een snufje gemalen komijn in een staafmixer tot een glad mengsel. Zet afgedekt in de koelkast en gebruik binnen 24 uur.

Bron: Sheila Lukin, USA kookboek

Populaire recepten