- 200 gr. dadels
- 120 gr. amandelen
- 150 gr. ongebrande cashewnoten
- 400 ml. kokosmelk uit blik
- 2 eetl. agavesiroop (of honing)
- 2 eetl. kokosolie
- 125 gr. geraspte kokos
- 150 gr. pure chocolade
Voor de bodem: week de dadels 10 minuten in heet water, lek ze hierna goed uit. Hak ondertussen de amandelen grof in de blender en zet even opzij in een bakje. Doe de uitgelekte dadels in de blender en maal fijn, voeg dan de gehakte amandelen en 50 gram kokos hier aan toe en roer door tot het een goed gemengd, lekker en plakkerig goedje is. Bekleed de bodem van een 20 cm bakvormpje met bakpapier en doe hier het plakkerige dadelgoedje in. Druk het geheel aan met een (vochtige) lepel totdat de bodem volledig bedekt is en strak eruit ziet. Zet dan in de koelkast om op te stijven.
Voor de vulling: doe de uitgelekte cashewnoten in de (schoongemaakte) blender en maal in een aantal minuten fijn samen met 250 milliliter kokosmelk. Voeg dan ook de agavesiroop, kokosolie en de overige 75 gram geraspte kokos er doorheen en mix het geheel nog kort door. Proef even of je het zoet genoeg vindt, anders kun je nog een eetlepel agavesiroop erdoor mixen. Stort het geheel op de bodem en zet in de koelkast terwijl je de pure chocoladeganache maakt.
Doe de kokosmelk in een pannetje en breng aan de kook. Als de kokosmelk goed heet is, gas uit en haal van het vuur. Breek de pure chocolade ondertussen in stukjes en voeg toe aan de kokosmelk. Blijf roeren tot alles volledig is gesmolten. Laat de ganache nog een beetje afkoelen en giet over de kokosvulling in de bakvorm. Strooi een beetje kokos over de bovenste laag en zet de vorm vervolgens een nacht in de koelkast om goed op te stijven.
Vult goed, dus snijd er kleine puntjes van!!
Bron: https://www.zoetrecepten.nl/recepten/gezondigen-2/healthy-bountytaart/