Pagina's

woensdag 19 juli 2023

Tuinbonenspread













  • 175 gr. dubbelgedopte tuinbonen
  • 1,5 eetl. olijfolie
  • 40 ml. water
  • 1 theel. citroensap
  • 2 theel. edelgistvlokken
  • 1 eetl. peterselie
  • 1 theel. knoflook
  • peper en zout

Spoel de tuinbonen af in een zeef. Pureer alle ingrediënten met de staafmixer tot een mooie spread.

Lekker als dip, spread op brood of in salades. Bewaar goed afgesloten in een glazen pot in de koelkast.

Bron: Ekoplaza


Variatie 1
  • 200 gr. tuinbonen (vers of diepvries)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetl. creme fraiche
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 kleine aardappel, in stukjes
  • zout en peper

Kook de tuinbonen en aardappelstukjes in 8-10 min. gaar en giet het water af. Voeg knoflook, creme fraiche, olijfolie en citroensap toe en pureer alles fijn. Voeg peper en zout toe.

Bron: Plant & Eter, Mariëlle van Stek


Variatie 2
  • 200 gr. dubbelgedopte tuinbonen
  • 50 gr. zachte geitenkaas
  • paar blaadjes munt
  • scheutje citroensap
  • chilivlokken
  • zout en peper

Kook de tuinbonen 5-8 min. in een pannetje kokend water. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer tot een smeuïg geheel. Serveer op plakjes stokbrood (dat paar minuten in de oven is geweest) en besprenkel het met wat olijfolie.

Bron: Eat.Run.Love

Populaire recepten