- 150 ml. sinaasappelsap
- 200 gr. rood fruit (aardbeien, frambrozen, rode bessen, kersen)
- 6 blaadjes gelatine
- poedersuiker
Breng het sinaasappelsap met het fruit aan de kook.
Week ondertussen de gelatine in koud water.
Neem het fruitmengsel van de warmtebron. Laat iets afkoelen, pureer het fruit en roer goed.
Los de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één op in het nog iets warme fruitmengsel.
Giet de massa in een lage glazen schaal met vershoudfolie of in een ijsblokjesvorm en laat minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.
Snijd blokjes van 2,5 cm en rol ze door poedersuiker.
Gebruik je liever agar-agar, vegetarische gelatine, in plaats van gewone gelatine? Voeg dan 5 gram toe aan het sinaasappelfruitmengsel en laat 1 minuut meekoken.
Variatie: je kunt natuurlijk ook 1 fruitsoort kiezen of de snoepjes met geel of groen fruit maken.
Bron: Boodschappen.