Pagina's

maandag 3 juli 2023

Stamppot met rucola, appel en ham












  • 300 gr. rucola
  • 1 kilo (zoete) aardappelen, geschild, in stukken
  • 2 zoetzure appels, in blokjes
  • 200 ml. creme fraiche
  • 100 gr. reepjes parmaham

Kook de aardappelen gaar in 15-20 min. Giet ze af, stamp ze en roer de creme fraiche er door heen. Breng op smaak met zout en peper (misschien wat mosterd?). Voeg de appelblokjes samen met de rucola toe en roer alles goed door elkaar. Bak de ham krokant in een pan zonder olie en laat even uitlekken op keukenpapier. Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de reepjes parmaham erover heen.

Gooi er eventueel nog wat (wal)noten, uien, gedroogde tomaten of geitenkaas door. 

Bron: Vitatas

Populaire recepten