Voor 10 rollen:
- 150 gr. rijstnoedels, gekookt en afgekoeld
- wat slablaadjes, fijngesneden
- 1/2 komkommer, in heel dunne reepjes
- 250 gr. kipfilet, in reepjes
- 2 eetl. kerrie
- 10 rijstvellen
- 100 gr. taugé
- blaadjes munt en koriander
Chilisaus:
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1/2 kleine rode chilipeper, in dunne ringetjes
- 20 gr. fijne kristalsuiker
- 200 ml. rijstazijn
- 4 eetl. vissaus
Bestrooi de kip met zout, peper en kerrie. Bak in 5 min. op hoog vuur. Doe 200 ml. water met de suiker in een pan en breng aan de kook. Neem van het vuur, laat afkoelen en voeg de rijstazijn, vissaus, knoflook en ringetjes chilipeper toe.
Week een rijstvel 30 seconden in een schaal met lauw water en leg het als het zacht is op een schone theedoek. Verdeel over de bovenste helft van het vel (op zo'n 2 cm van de bovenkant) wat sla, taugé, noedels, munt en koriander en eindig met kip en komkommer (gebruik niet te veel). Herhaal met de overige vellen. Vouw de bovenkant van elk rijstvel over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijgt. Rol ze dan van boven naar beneden zo strak mogelijk op en serveer met de chilisaus.
Bron: Pauline Dubois, Jamie Magazine