Pagina's

vrijdag 14 juli 2023

Roze soep met komkommer en dille











  • 3 middelgrote, rode bieten, gekookt, gepeld, in stukken
  • 500 ml. kefir of karnemelk
  • wittewijnazijn
  • 1 komkommer, zonder zaadlijsten, in kleine blokjes
  • 2 eieren, hardgekookt, gepeld, in plakjes
  • 6 radijsjes, in dunne plakjes
  • 100-125 ml. creme fraiche
  • 2 eetl. bieslook
  • 2 eetl. dille

Pureer de biet samen met de kefir glad met de staafmixer. Proef en maak pittig op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een paar druppels azijn toe, afhankelijk van de zuurte van de kefir. Schep de blokjes komkommer door de soep. Zet hem een paar uur in de koelkast om ijskoud te worden. Verdeel over 4 borden en leg er een paar plakjes ei, radijs en een lepel creme fraiche op. Bestrooi met dille en bieslook.

Bron: Janneke Vreugdenhil, Koolhydraatarme bijbel

Populaire recepten