Pagina's

woensdag 9 augustus 2023

Chinese tomatensoep met gember















  • 1 pot kippenbouillon
  • 600 gram romatomaten (in blokjes)
  • 6 eetlepels azijn
  • 5 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel gembersnippers op siroop (fijngehakt) 
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt) 
  • 1 prei (in smalle ringen) 
  • 100 gram eiermie
  • 1.5 eetlepels maizena


Verwarm de kippenbouillon aangevuld met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de tomatenblokjes, azijn, suiker, ketjap, sambal, gember en knoflook toe en kook zachtjes circa 5 minuten. Schep de prei en mie erdoor en kook nog 5-7 minuten. Bind de soep met de maizena, aangelengd met een beetje van de bouillon. Lekker met cassavechips. 

Variatie: Serveer de soep met een scheutje koffiemelk of kookroom. Vervang de verse tomaten in dit recept door 1 pakje gezeefde tomaten.

Bron: Boodschappen

Populaire recepten