Pagina's

dinsdag 31 januari 2023

Wraps met pulled chicken

















  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 + 1/2 theel. gemalen komijn
  • 2 theel. zoet paprikapoeder
  • 1 theel. gerookt paprikapoeder
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 theel. versgemalen zwarte peper
  • 1/4 theel. zout
  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 600 gr. kippendijfilet
  • 100 gr. mayonaise
  • 50 gr. creme fraiche
  • 20 gr. koriander
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 jalapeñopeper
  • sap van 1/2 limoen
  • zout en peper

Meng in een lage ovenschaal de knoflook, komijn, paprikapoeder, oregano, peper, zout, sojasaus, azijn en olie tot een marinade. Wentel de kip erin, dek af en laat 24 uur marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 100 graden. Schuif de schaal met kip (inclusief marinade), onafgedekt, in de oven en laat zo'n anderhalf uur garen, tot het vlees heel mals en zacht is. Trek het vlees in lange reepjes en serveer in kool- of slablaadjes.

Pureer mayo, creme fraiche, koriander, knoflook, jalapeño en limoen. Proef en breng op smaak met zout en peper. 

Variatie: voeg nog wat bosui, reepjes komkommer, wortel, pinda's toe. Je zou de kip ook door jackfruit kunnen vervangen.

Lekker met koolsalade. Hussel 300 gr. dungesneden witte kool, 200 gr. grofgeraspte wortel, 2 eetl. koriandermayo, 1 eetl. witte-wijnazijn en 2 eetl. olijfolie door elkaar. Breng op smaak met limoensap, zout en peper. 

Bron: Janneke Vreugdenhil, Koolhydraatarme bijbel

Populaire recepten