- 150 gr. bulgur
- 4,5 eetl. olijfolie
- 1 grote ui, in plakken
- 1 theel. komijn
- 500 gr. champignons in plakken
- 1/2 theel. zout
- 2 eetl. verse tijmblaadjes
- 2 eetl. balsamico-azijn
- 2/3 bakje dille, grof gesneden
- 60 gr. feta
- 1/2 theel. chilivlokken
Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de plakken ui 7-8 min. tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn. Voeg een beetje komijn toe en bak nog 1-2 min. tot de uien diep goudbruin zijn. Schep uit de pan en zet apart. Voeg 2 el olijfolie toe aan de koekenpan en zet het vuur hoog. Doe alle champignons met het zout in de pan en bak ze al roerend in 6-7 min. goudbruin en gaar. Voeg de rest van het komijnzaad en tijm toe en roerbak 1 min. Giet de balsamicoazijn erbij en bak nog 30 sec. Roer de ui en ⅔ van de dille door de bulgur. Verkruimel de feta erboven, voeg de chilivlokken toe en roer erdoor. Verdeel over de borden, bestrooi met de rest van de dille en besprenkel met de rest van de olie.
Bron: Yotam Ottolenghi