Meng 185 gr. zelfrijzend bakmeel met 85 gr. donkere basterdsuiker, 20 gr. speculaaskruiden (eventueel 1/2 theel. gemberpoeder) en een snufje zout. Voeg 120 gr. koude boter in stukjes toe en meng alles met de vingertoppen tot een kruimelige massa. Kneed het mengsel daarna snel tot een soepel deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vorm het deeg tot een rechthoekige lap van 1/2 -1 cm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het met een vork regelmatig in. Druk 50-100 gr. blanke amandelen in het deeg. Bak in 25 min. bruin en krokant in het midden van de oven. Laat op een rooster afkoelen.
VEEL groente, fruit & eiwitten. Weinig suiker, koolhydraten, bewerkt vlees en e-nummers!
zaterdag 3 december 2016
Zelfgemaakte speculaas
Meng 185 gr. zelfrijzend bakmeel met 85 gr. donkere basterdsuiker, 20 gr. speculaaskruiden (eventueel 1/2 theel. gemberpoeder) en een snufje zout. Voeg 120 gr. koude boter in stukjes toe en meng alles met de vingertoppen tot een kruimelige massa. Kneed het mengsel daarna snel tot een soepel deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vorm het deeg tot een rechthoekige lap van 1/2 -1 cm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het met een vork regelmatig in. Druk 50-100 gr. blanke amandelen in het deeg. Bak in 25 min. bruin en krokant in het midden van de oven. Laat op een rooster afkoelen.
Populaire recepten
-
1 groene kool / savooiekool 500 gr. rundergehakt (of half om half) 1 ei 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt...
-
1 kropje sla 200 gr. spinazie (of rucola) sap van 2 limoenen 2 appels, in smalle reepjes 500 gr. gerookte makreel 125 ml. yoghurt 3 eetl. ol...
-
3 eetl. boter 2-3 kippenbouten 2 uien, gesnipperd 1 appel, geschild, in blokjes 4 tomaten, in blokjes 1/2 eetl. kerriepoeder handje blanke r...