- 500 g couscous
- 500 ml water
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl zout
- 100 g blanke rozijnen
- 40 g amandelschaafsel
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 tl kaneel
- 1 el poedersuiker
Vul een pan waar een grote, fijne zeef in past met water en breng aan de kook. Doe ondertussen de couscous in een brede schaal en voeg de helft van het water, de olie en het zout toe. Wrijf voorzichtig tussen je handen tot een losse korrel.
Doe de couscous in de zeef en hang de zeef boven de pan. Sluit af met de deksel en stoom 20 min. Dek eventueel af met aluminiumfolie als er stoom ontsnapt.
Schep de couscous weer in de schaal, besprenkel met de rest van het water en roer los met een vork. Laat de couscous 10 min. afkoelen en wrijf weer tussen je handen tot een losse korrel. Doe terug in de zeef en stoom weer 20 min.
Schep de couscous weer in de schaal, voeg de rozijnen toe en roer los met een vork. Laat de couscous 10 min. afkoelen en wrijf weer tussen je handen tot een losse korrel. Doe terug in de zeef en stoom weer 20 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in 5 min. lichtbruin en knapperig. Schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.
Doe de couscous terug in de schaal en voeg de boter toe. Roer goed door met een vork tot de boter volledig is opgenomen. Vorm op een serveerschaal een mooie berg van de couscous. Decoreer met het geroosterde amandelschaafsel, de kaneel en poedersuiker.
Bron: Allerhande