Pagina's

vrijdag 23 december 2016

Pintxos met makreel









  • 0.5 makreelfilets, naturel
  • 0.5 bosje dille (fijngehakt)
  • 2 zongedroogde tomaatjes (fijngehakt)
  • 1 ei (fijngehakt, hardgekookt)
  • 4 eetlepels aioli of knoflooksaus
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 0.5 stokbrood
  • 12 zwarte olijven (zonder pit)

Verwijder alle graatjes van de makreel en pluk de vis los met een vork. Meng met de dille, tomaatjes, ei en aioli tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper. Snijd het brood in 12 dunne plakken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakken stokbrood om en om goudbruin. Leg ze op een schaal en verdeel de makreelrilette erover. Steek een prikker met een olijf op elke pintxo en serveer direct.

Bron: Boodschappen

Populaire recepten