Pagina's

zaterdag 12 november 2016

Onion bhaji's uit de oven













Voor ongeveer 10 bhaji's:
  • 120 gram kikkererwtenmeel
  • 1 theel. gemalen venkel
  • 0,5 tl bakpoeder
  • mespunt gemalen komijn
  • 1 theel. korianderpoeder 
  • 1 theel. garam masala
  • 1/2 theel. kurkuma
  • 1 grote ui of 4 middelgrote 
  • 1 groene chili 
  • 1 snufje zout 
  • 150-200 ml bruisend bronwater

Voor de muntsaus: 
  • 1 bos verse munt 
  • 200 gram volle yoghurt bij voorkeur Griekse 

Maak de saus: als je verse munt gebruikt, hak de blaadjes dan zeer fijn. Voeg de munt toe aan de yoghurt en laat minstens 30 minuten in de koelkast staan. 

Snijd de ui in tweeën en snij dan dunne (halve) ringen uit iedere helft. Maak eventueel de uien wat kleiner. Haal de zaadjes uit de chili en snij zeer fijn. Zeef het meel en doe dat samen met de kruiden, het bakpoeder en wat zout in een grote mengkom. Meng alles goed door elkaar. Voeg ook de ui en groene chili toe en meng opnieuw goed. Voeg voldoende koud water toe tot een glad maar consistent mengsel ontstaat en alle uien ermee bedekt zijn. Schep hoopjes van het uimengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze in 30 min. bruin bakken in een op 200 graden voorverwarmde oven. 

Serveer met muntsaus of met komkommerraïta.

Populaire recepten