Pagina's

donderdag 10 november 2016

Appel-perencake












  • 200 gr. roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr. fijne kristalsuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 2 eieren
  • 125 gr. creme fraiche
  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 eetl. koek/speculaaskruiden
  • 2 friszoete appels, geschild, geraspt
  • 6 eetl. rozijnen
  • 2 eetrijpe peren
  • 2 eetl. amandelschaafsel
  • springvorm 24 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix boter, suiker en zout in een kom 5 min. met een handmixer licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot de vorige is opgenomen. Roer de crème fraîche erdoor. Zeef het bakmeel en de speculaaskruiden erboven en spatel erdoor. Meng de geraspte appel met de rozijnen door het beslag. Verdeel over een met bakpapier beklede springvorm. 

Schil de peren, snijd in kwarten. Halveer de kwarten in de lengte en leg met de snijkant naar beneden in een cirkel in het beslag. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de cake in ca. 65 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is door na 55 min. in het midden van de cake te prikken. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar. 

Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Lekker met een bolletje kaneelijs. 

Bron: Allerhande

Populaire recepten