- 2 eetl. kokosolie
- 3 uien, in dunne ringen, gehalveerd
- 800 gr. kippendijen
- 400 ml. kokosmelk
- 100 gr. koriander, gehakt
- 30 gr. ongezouten pinda's
- 6 tenen knoflook, geperst
- 3 theel. geraspte gemberwortel
- 2 groene chilipepers, fijngesneden
- sap van 2 limoenen
- 1 eetl. bruine basterdsuiker
- 1/4 theel. kurkuma
Bak de uienringen 20 min. op middelhoog vuur in de olie. Roer af en toe, tot ze goudbruin zijn. Doe de helft van de uien over op een met keukenpapier bekleed bord en zet apart.
Mix alle ingrediënten voor de groene masala, behalve het sap van 1 limoen, glad in de keukenmachine. Zet de pan met de uienringen op middelhoog tot hoog vuur, voeg het masala-mengsel toe en verhit dit alles al roerend 2-3 minuten. Roer de stukjes kip erdoor, plus wat zout en peper. Draai het vuur naar middelhoog, dek de pan af en laat de kip in 15-20 min. gaar stoven.
Haal de pan van het vuur. Voeg de rest van het limoensap toe en garneer de curry met de bewaarde uienringen. Geef er chapati's, papadums, gefrituurde uitjes, basmatirijst, raita en mangochutney bij.
Bron: Jamie Magazine