Pagina's

zaterdag 2 september 2023

Indische gehaktballetjes













  • 500 gram kipgehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 0.5 rode peper, fijngehakt
  • 1 theelepel serehpoeder
  • 1 theelepel verse gember (geraspt
  • 2 theelepels maizena
  • 2 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels kokosolie
Voor de saus: 
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sambal badjak

Meng het gehakt met de ui, knoflook, rode peper, serehpoeder (citroengras), gember, maizena en ketjap. Rol er balletjes van circa 3 cm van. Verhit de olie en bak hierin de balletjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Meng voor de saus de ketjap met de sambal. Serveer de balletjes met de saus. 

Lekker met nasi goreng.

Populaire recepten