Pagina's

maandag 11 september 2023

Gebakken venkel met sinaasappelsalade

















Voor 6 personen:
  • 8 jonge venkelknollen, in 6 punten
  • 1 dl. olijfolie
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 rode ui, dunne ringen
  • 100 gr. Kalamata olijeven
  • 2 eetl. grof gesneden munt
  • 1 eetl. grof gesneden bladpeterselie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de venkel in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak ze in 40-45 min. zacht. Draai de punten 1 of 2 keer om tijdens het bakproces. Laat afkoelen.

Snijd de sinaasappels in partjes of schijfjes. Vang het sap op in een kom. Klop de rest van de olie door het sinaasappel- en citroensap en breng op smaak. Meng de sinaasappel, ui en olijven in een kom, schenk de helft van de dressing erover en voeg de helft van de munt toe. Meng alles goed door elkaar en leg de salade op een schaal. Leg er de geroosterde venkel op en besprenkel met de rest van de dressing. Garneer met peterselie en de rest van de munt. 

Populaire recepten