Pagina's

zaterdag 9 september 2023

Koude schotel












Voor circa 5-6 personen:

  • 500 gr. soepvlees (rund)
  • 2 bouillonblokjes, 1 laurierblaadje, peper, zout en nootmuskaat
  • 1 kg. aardappelen, gekookt in water met zout, in blokjes gesneden
  • 1 potje zilveruitjes, halveren
  • 1 pot augurken, in kleine blokjes
  • 1 fris, zure appel, in blokjes
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 pot erwtjes (zeer fijn)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 400 ml. Calve mayonaise
  • 3 eetl. azijn

Neem een grote soeppan en breng 1 liter water met bouillonblokje en kruiden aan de kook. Voeg het soepvlees toe en laat gedurende circa 2,5 uur garen. Het moet uit elkaar vallen. Laat afkoelen en snijd in fijne blokjes. Ondertussen de aardappelen schillen en koken met een bouillonblokje in het water. Laat afkoelen en snijd in kleine blokjes.

Zilveruitjes, augurken, ui, appel en wortel klein snijden. De erwtjes, het afgekoelde vlees en de aardappelblokjes erdoor mengen. Tenslotte de mayonaise en azijn, wat peper eronder scheppen. Laat alles minimaal een paar uur in trekken. Liefst een hele nacht. En de koude schotel liefst op een grote platte schaal serveren.

Voor de garnering: Gekookte eieren pellen en halveren. Paprikapoeder erover strooien. Wat augurken, asperges in ham gerold, tomaat, druiven, perziken, etc.

Populaire recepten