Pagina's

dinsdag 5 september 2023

Warme maiskoekjes













Voor 100 koekjes:

  • 500 gr. mais, uit pot
  • 1,5 dl. slagroom
  • 100 gr. maismeel
  • 80 gr. bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • snufje zout en peper
  • 3 eieren,  losgeklopt
  • 75 gr. boter, gesmolten
  • 3 eetl. plantaardige olie

Pureer de mais met de slagroom en doe het mengsel in een kom. Meng maismeel, bloem, bakpoeder, peper, zout en maispuree. Voeg de eieren en de gesmolten boter toe en roer alles goed door elkaar. Doe 2 eetl. olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Verhit de olie op vrij hoog vuur en laat er 6 lepeltjes beslag in glijden. Bak de maiskoekjes in 1 minuut per kant goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Ga door tot het beslag op is en doe eventueel nog wat olie in de pan. Leg de koekjes op een mooie schaal en leg er servetjes bij.

Je kunt ze van tevoren maken en een kwartier voor het serveren op een bakblik leggen en met aluminiumfolie erover opwarmen in een op 120 graden voorverwarmde oven.

Lekker met een schepje avocadomousse, avocadosalsa of wat versgeknipt bieslook.

  • Pureer 2 rijpe avocado's met 3 eetl. vers limoensap. Schenk er in een dunne straal 3 eetl. olijfolie bij. Schep er 3 eetl. fijngehakte munt door en breng op smaak met peper en zout.

Bron: USA kookboek, Sheila Lukins

Populaire recepten