Pagina's

donderdag 14 september 2023

Misosoep met kip












  • 1 eetl. sesamolie
  • stukje gember (4 cm), in dunne staafjes
  • 1 bos koriander, blaadjes apart, steeltjes fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, in dunne plakjes
  • 6 eetl. witte misopasta
  • 400 gr. kipfilet, in reepjes
  • 300 gr. gemengde groene groenten (zoals sugarsnaps, paksoi, bimi en kool), grof gesneden
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 300 gr. rijstnoedels, gekookt al dente
  • zoutarme sojasaus
  • 3 limoenen, sap van 1, 2 in partjes
  • 2 eetl. sesamzaad, geroosterd

  • Bak gember, koriandersteeltjes en de helft van de chilipeper 5-10 min. in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot ze zachter worden. Voeg misopasta toe, gevolgd door reepjes kip, groenten en lente-ui. Roer erdoor en schenk de bouillon erbij. Laat 5-10 min. koken tot de groenten gaar zijn, maar wel nog bite hebben.

    Breng de bouillon op smaak met sojasaus, peper en limoensap. Verdeel de noedels over 6 kommen, schenk de bouillon erover en schep de groenten en de kip erin. Strooi korianderblaadjes, chilipeper en sesamzaadjes erover. Serveer met partjes limoen.

    Bron: Jamie Magazine

    Populaire recepten