Pagina's

dinsdag 12 september 2023

Zoetzure chinese tomatensoep













  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 1 theel. gemberpoeder/djahé
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 eetl. appelmoes
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 2 eetl. suiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 handje taugé
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes

Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui, knoflook, tomatenpuree, gember en 1 eetlepel water circa 3 minuten. Voeg bouillon, appelmoes, tomatenblokjes en suiker toe en laat circa 15 min. pruttelen op laag vuur. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, giet de eieren erin en bak een dunne omelet. Snijd de omelet in reepjes. Meng de maizena in een kommetje met 2 eetl. water en voeg dit al roerend toe aan de soep. Neem de soep van het vuur wanneer deze lichtgebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de omelet, taugé en bosui. 

Variatie: Maak van de soep een hoofdgerecht en voeg mie toe. Deze kun je gaar koken in de soep.

Bron: Boodschappen

Populaire recepten