- 450 gr. rode bietjes, geschild, geraspt
- 225 gr bloemige aardappelen, geschild, geraspt
- 1 groot ei, losgeklopt
- 2 eetl. bloem
- 1 eetl. mierikswortel uit een potje, uitgelekt
- zout en peper
- 3 eetl. olijfolie
- 3 eetl. ongezouten boter
- avocadosaus met munt
Doe de geraspte bietjes en aardappelen in een kom. Roer het ei erdoor. Voeg bloem toe en schep goed om. Roer de mierikswortel erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een grote koekenpan 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter op vrij hoog vuur. Laat voor elk pannenkoekje 1 eetl. beslag in het schuimende mengsel glijden. Bak maximaal 5 pannenkoekjes tegelijk en druk ze plat met een spatel, tot ze een doorsnee van 5 cm hebben. Bak ze in 3-4 min. per kant goudbruin. Voeg eventueel nog wat boter en olie toe. Laat de pannenkoekjes uitlekken op keukenpapier. Serveer met avocadosaus.
Je kunt de koekjes van te voren maken een een kwartier opwarmen in een voorverwarmde oven van 120 graden.
Bron: USA kookboek, Sheila Lukins