Voor 12 koekjes:
- 200 gr. witte quinoa
- 200 gr. bloemkoolroosjes
- 1 grote handvol wilde knoflook, grof gehakt (of verse spinazie en 2 tenen geperste knoflook)
- 4 eieren
- 200 gr. feta, verkruimeld
- 80 gr. havervlokken
- zout en peper naar smaak
- 2 eetl. ghee, kokosolie of olijfolie om in te bakken
Doe de quinoa met 500 ml water en zout in een middelgrote pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zacht koken tot de kleine staartjes van de quinoazaadjes zichtbaar zijn. Giet overtollig water af en zet weg om af te laten koelen. Doe de bloemkool in een keukenmachine en mix tot de inhoud op rijstkorrels lijkt. Schep in een kom, samen met de quinoa en de andere ingrediënten. Meng alles goed. Zet 30 minuten in de koelkast om harder te laten worden. Vorm met je handen 12 koekjes van het mengsel. Verwarm de ghee of olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Leg er 4 koekjes tegelijk in en bak ze 3-4 minuten of tot ze goudbruin zijn. Keer voorzichtig om en bak de andere kant 2-3 minuten. Bak zo alle koekjes. Laat uitlekken op keukenpapier. Dien warm of koud op.
Bron: Green Kitchen Stories