- 400 gr. aardappels, in stukken
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 eetl. boter
- 1 groentebouillonblokje
- 1 eetl. sesamzaad (of nigella)
- 4 lente-uitjes, in dunne ringen
- zout en peper
- 4 eetl. ciderazijn
- 200 gr. creme fraiche
- 2 eetl. sesamolie
Fruit de ui 3 min. in de boter. Voeg aardappels toe en blus af met 750 ml. water. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook alles in 15 min. gaar. Rooster het sesamzaad goudbruin. Pureer de soep en breng op smaak met zout, peper en azijn. Verdeel de soep over kommen en roer de creme fraiche erdoor. Strooi de lente-uitjes en het sesamzaad erover. Druppel de sesamolie eroverheen.
Bron: Gardeners World