Pagina's

zaterdag 12 maart 2022

Bloemkool tikka masala
















  • 60 gr. cashewnoten
  • 1 plukje saffraan
  • 1 eetl. mangochutney
  • 1 citroen
  • 2 eetl. yoghurt
  • 1 theel. gerookt paprikapoeder
  • 400 gr. bloemkool
  • 1 klont boter
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 3 kardemompeulen
  • 4 teentjes knoflook, dunne plakjes
  • 1 ui
  • 5 cm verse gember
  • 2 eetl. zongedroogde tomatenpasta
  • 4 takjes koriander

Doe de cashewnoten en saffraan met de mangochutney en 700 ml. kokend water in een kan en zet opzij. Verwarm de grill op de hoogste stand voor. Rasp de citroenschil in een grote kom. Voeg yoghurt, paprikapoeder, snufje zout en peper en 1 eetl. olie toe en meng alles goed. Breek de bloemkool in losse roosjes en hussel ze door de marinade. Kieper de hele boel in een grote braadslede en zet 12 min. halfhoog onder de grill of tot alles goudbruin is.

Doe de klont boter met 1 eetl. olijfolie, kaneel en kruidnagels in een grote, zware braadpan en zet op laag vuur. Kneus de kardemom en strooi alleen de losse pitjes in de pan. Voeg knoflook toe en roer regelmatig. Maal ui, gember, tomatenpasta en een scheut kokend water tot een pasta. Schep deze pasta in de pan en blijf 10 min. regelmatig roeren. 

Maal het cashewmengsel superfijn. Giet het notenmengsel in de pan, breng zachtjes aan de kook en roer 5 minuten regelmatig. Roer er de bloemkool door, voeg naar smaak zout en peper toe en zet de pan even onder de grill. Roer als er een goudbruin korstje op zit door elkaar en strooi er de korianderblaadjes over. 

Lekker met rijst en partjes citroen om boven uit te knijpen.

Bron: Jamie Oliver, Veg

Populaire recepten