- 500 gr. broccoliroosjes, geraspt
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 bosje lente-uitjes, in dunne ringen
- 1 bosje peterselie (of koriander?), grofgesneden
- 40 gr. amandelschilfers, geroosterd
- 1 citroen, rasp + sap
- 300 gr. Griekse yoghurt
- 4 eetl. olijfolie
- 2 theel. acaciahoning
- kruidenzout en peper
- 350 ml. groentebouillon
- 2 theel. groene Thaise currypasta
- 250 gr. instantcouscous
- 1/4 theel. kurkuma
Meng yoghurt, 1 eetl. olijfolie, honing en 2 theel. citroensap tot een gladde massa en kruid met kruidenzout en peper. Roer er 3/4 van de geraspte citroenschil door en strooi de rest erover. Zet koud weg.
Breng de bouillon aan de kook en los de currypasta erin op. Meng couscous, kurkuma en wat zout. Giet de bouillon erover en meng goed. Laat met deksel op de pan 5 min. opzwellen.
Bak intussen de ui en het witte van de lente-ui in 2 eetl. olie tot de ui glazig is. Voeg de geraspte broccoliroosjes toe en laat 1 min. al roerend meebakken. Maak de couscous los met een vork, giet er wat olie op en roer door het ui-broccolimengsel. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Meng de fijngehakte peterselie erdoor en garneer met de amandelschilfers. Serveer de couscous warm, lauw of koud met de citroenyoghurt.
Eventueel kun je ook een paar roosjes broccoli beetgaar koken en ze door de couscous doen. Staat leuk!
Bron: Bettina Matthaei, Creatief koken met groente
Variatie: misschien ook nog wat granaatappel erdoor? Of feta?