- 8 middelgrote eieren, hardgekookt
- 10 g verse bieslook, fijngesneden
- 2 citroenen
- 100 g mayonaise
- 2 tl dijonmosterd
- 60 g mini augurken
- 60 g zilveruitjes zoetzuur
- ½ tl milde paprikapoeder
Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de vruchten en pers een halve citroen uit. Meng de bieslook met het citroenrasp.
Prak 7 eieren fijn met een vork. Meng het geprakte ei met de mayonaise, mosterd, versgemalen zwarte peper, eventueel zout, 1 el citroensap en de helft van het bieslookmengsel. Zet de eiersalade 15 min. afgedekt in de koelkast.
Snijd het overgebleven ei in de lengte in dunne plakjes. Schep met een lepel mooie ‘swirls’ van de eiersalade op de plank tot de hele plank belegd is, houd rondom een rand van 2 cm vrij. Bestrooi de eiersalade met de rest van het bieslookmengsel en garneer met de augurken, zilveruitjes en plakjes ei. Bestrooi het geheel met de paprikapoeder.
Geen stenen serveerplank? Bekleed je houten plank dan eerst met bakpapier.
Pers de rest van de citroenen uit en vries het sap (in een ijsklontjesvorm) in.
Bron: Allerhande