- 4 stengels citroengras
- 800 gr. zoete aardappelen, geschild, in stukken
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 40 gr. verse gember, fijngehakt
- 3 eetl. kokosolie
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 1 bosje koriander
- 1 biologische limoen, rasp + sap
- zwarte peper
- 1/2 theel. chilivlokken
Hak het binnenste van het citroengras zeer fijn en zet het opzij. Kook de aardappelen met het resterende citroengras 15-18 min in gezouten water tot ze gaar zijn. Bak de ui 5 min. in kokosolie tot hij glazig is. Voeg het fijngehakte citroengras en de gember toe en laat 5-8 min. meebakken. Voeg de knoflook toe en laat 1-2 min. meebakken.
Trek intussen de blaadjes van de koriander af, zet een kleine hoeveelheid opzij en hak de rest fijn.
Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen. Verwijder het citroengras. Pureer de aardappelen grof en meng het hete ui-knoflook-gember-mengsel, de lente-uien en de fijngehakte koriander erdoor. Breng op smaak met zout, peper, limoenrasp en sap en chilivlokken. Bestrooi met de korianderblaadjes.
Lekker met vis: kabeljauw, makreel, zalm.
Bron: Bettina Mattaei, Creatief koken met groenten