- 1 bloemkool, in roosjes van 3 cm
- 1 rode ui
- 75 ml. olijfolie
- 1/2 theel. rozemarijnblaadjes, fijngehakt
- 7 eieren
- flinke hand basilicum, fijngesneden
- 120 gr. bloem, gezeefd
- 1 1/2 theel. bakpoeder
- 1/2 theel. kurkuma
- 150 gr. grofgeraspte parmezaan
- gesmolten boter
- 1 eetl. sesamzaad
Bekleed de bodem en de wand van een springvorm van 24 cm met pakpapier. Vet de wand in met gesmolten boter en strooi het sesamzaad er tegen. Giet het bloemkoolmengsel in de vorm en verdeel de uiringen erover. Zet de taart in de oven en bak de bloemkooltaart 45 minuten tot hij stevig en goudbruin is: een in het midden van de taart gestoken mes moet er droog uitkomen. Haal de vorm uit de oven, laat de taart 25 minuten afkoelen en serveer op kamertemperatuur.
Bron: Ottolenghi