Pagina's

zondag 21 juli 2024

Citroenaardappels ala Jamie

















  • 2,5 kg. vastkokende aardappels, geschild (Nicola's)
  • olijfolie
  • naaldjes van 1/2 bosje rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • tenen van 1 bolletje knoflook, ongepeld
  • 1 citroen
  • parmezaan

Snijd de aardappels in gelijke stukjes. Doe in een steelpan, giet er koud water bij en breng aan de kook. Laat ze 5-6 min. koken, uitlekken en dan 3 minuten droog stomen. Schud het vergiet om de aardappels op te ruwen, dan worden ze superkrokant! Schep wat olie door de aardappels en verdeel ze over een braadslee. Bedek ze met folie en bewaar ze in de koelkast tot 1 uur voor je ze gaat bakken.

Of zet ze zo'n 40 min. in een voorverwarmde oven van 190 graden. Neem de braadslee uit de oven en druk zachtjes met een pureestamper op elke aardappel om het bakoppervlak te vergroten voor een nog krokanter resultaat. Doe een scheut olijfolie in een kom en roer er de kruiden, knoflook, wat citroenrasp en sap door. Sprenkel het over de aardappels en schud goed om ze ermee te bedekken. Bak nog eens 40 min. in de hete oven. Neem ze er dan uit en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Schuif nog 5 minuten in de oven totdat ze lekker ruw, verrukkelijk en krokant zijn!!

Bron: Jamie Magazine

Populaire recepten