Pagina's

zondag 28 juli 2024

Blauwe bessenappelcrumble


  • 4 friszure appels (fuji), geschild, in blokjes
  • 1 bakje blauwe bessen (150 gr) of bramen
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr. rietsuiker 
  • 3 eetl. havermout
  • 1 vanillestokje
  • 175 gr. koude boter, in blokjes

Verwarm oven voor op 190 C. Verdeel appel met bessen over een ingevette ovenschaal. Meng bakmeel, suiker en havermout. Snijd vanillestokjes open en schraap het merg eruit. Kneed samen met de boter door het bakmeelmengsel. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot kruimels en verdeel over het fruit. Bak in 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer warm of koud. Lekker met creme fraiche of een bolletje roomijs. 

Je kunt de crumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen. 

Populaire recepten