Pagina's

zaterdag 20 juli 2024

Fricassee van varkenshaas













  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 gr. gerookte spekblokjes
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 50 gr. gedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 500 gr. varkenshaas, in reepjes
  • zout en peper
  • 2 eetl. bloem
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 dl. sherry
  • 1 dl. room
  • 100 gr. zwarte olijven, gesnipperd
  • 2 eetl. fijngesneden verse salie

Bak het spek krokant. Voeg ui, knoflook en tomaatjes toe en bak ± 5 min. mee. Bestrooi de reepjes varkenshaas met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak ze ± 4 min. mee met het spek en de uien tot het vlees begint te kleuren. Los de kippenbouillon op in 1 dl heet water en schenk dit met de sherry en room in de pan. Voeg de olijven en salie toe en roer goed tot de fricassee begint te binden en er een dikke saus ontstaat. Laat alles nog ± 5 min. zachtjes koken.

Tip:  In plaats van salie kun je ook 2 el fijngesneden platte peterselie en 2 el verse basilicum gebruiken.

Lekker met pasta of aardappels uit de oven.

Populaire recepten