Pagina's

zaterdag 27 juli 2024

Slow-cooked green beans southern style

  • 1 pakje bacon-reepjes
  • 1 ui, in de lengte gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1/4 cup tomatenpuree
  • biologische sperziebonen, eindjes verwijderd
  • 3 cups kippenbouillon
  • zwarte peper
  • cayennepeper
  • zout

Bak de bacon tot hij bruin is, maar niet te knapperig. Laat het vet in de pan en voeg de ui toe. Roer zo'n 5 minuten tot de uien zacht zijn. Voeg dan de geperste knoflook toe, evenals wat tomatenpuree tot alles rood kleurt. Voeg de sperziebonen toe en voeg kippenbouillon toe, zodat de bonen onder staan. Voeg zwarte peper, cayennepeper en zout toe. Als de bouillon kookt, vlam lager zetten tot medium-laag en laat 2 uur pruttelen. Af en toe roeren. Voeg indien nodig wat water toe. Proef en voeg indien nodig nog wat zout toe. 

This is delicious!! Bron: Chef John, Foodwishes

Populaire recepten