Pagina's

dinsdag 23 juli 2024

Sandwichtaart / Smörgastarta

  • 4 eieren, hardgekookt
  • 9 sneden brood
  • 150 gr. eiersalade
  • 6 plakjes kipfilet of ham
  • 1/3 komkommer, in dunne schijfjes
  • 6 plakjes ontbijtspek, gebakken en fijngesneden
  • 400 gr. (kruiden)roomkaas
  • geroosterde paprika (uitgelekt, uit pot) 
  • 15 gram bieslook

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken met koud water en pel ze. Snijd de korsten van het brood. Leg 3 sneetjes brood naast elkaar op een schaal en besmeer met de roomkaas. Verdeel de plakjes kipfilet erover. Dan komkommerschijfjes en een dun laagje eiersalade. Verdeel hierover nog een laagje brood, besmeerd met roomkaas. Plakjes ontbijtspek erop en de rest van de eiersalade. Dek af met de rest van het brood en druk het geheel iets aan. Besmeer de buitenkant van de taart met de rest van de roomkaas (eventueel aangemaakt met wat mayonaise, mierikswortel, bieslook en wat citroensap). Bedek de zij- en bovenkant van de taart met fijngesneden bieslook, eierplakjes, geroosterde paprika uit een pot en spekjes. Zet 1 uur in de koelkast. 


Bron: Brenda kookt, AH en mezelf

Populaire recepten